sv
sv
contact us
News

Ökad satsning på automation

Senaste åren har ökad automation fått hög prioritet i Bendiros investeringsplaner. Eftersom vi har en produktionsanläggning som är skräddarsydd för just vår verksamhet, finns det inte några ”färdiga” applikationslösningar. Det är både ett tids- och kunskapskrävande arbete att hitta rätt. För att skapa ännu bättre möjligheter att utveckla automation och teknik på Bendiro, har vi rekryterat Niklas Alfredsson. En processingenjör med lång och djup erfarenhet av ledarskap, kvalitets- och produktionsutvecklingsarbete och som bara ser fördelar med teknikutveckling.

Niklas Alfredsson, Teamleader för teknik och underhåll på Bendiro
”Den traditionella rullformningstillverkningen består till stora delar av rent hantverk, med en hel del tunga och tidskrävande arbetsmoment. Bendiro har tidigt valt att satsa på automatisering och skapa en modern produktionsmiljö där vårt huvudsakliga syfte är att minimera moment som inte tillför något mervärde. I stället strävar vi efter att utöka tiden där maskinoperatören aktivt förbereder nästa order, säkerställer ordning och reda och genomför kontroller av profilerna samt löpande förebyggande underhåll.”

En ergonomisk arbetsmiljö som motiverar
”För oss handlar automation inte om att plocka bort medarbetare. Vi vill främja en ergonomiskt bra arbetsmiljö, utan onödiga stressmoment och med mer motiverande arbetsuppgifter för våra duktiga operatörer. Och vi ser det som väldigt viktigt att våra operatörer är delaktiga i det förändringsarbete som pågår i vår produktion för bästa möjliga utfall. För min del känns det mycket positivt att få vara med och driva dessa förbättringar. Att få möjlighet att fundera ut automationslösningar som inte behöver kosta enorma summor, men som betyder oerhört mycket för helheten. Vi har många idéer kring vad vi ska göra framöver.”

”Egentligen finns det bara fördelar med denna teknikutveckling. Mindre avbrott i maskinen och fokus på kvalitet och ett jämnare flöde påverkar även kapaciteten vid våra körningar.”

Van vid högt ställda krav
”Niklas har arbetat många år inom fordonsindustrin, där mycket höga krav ställs på både volymer och kvalitet.

”På Bendiro har vi kunder inom vitt skilda branscher med varierande krav på sina profiler. Mina tidigare erfarenheter som maskinoperatör och senare processingenjör, med ansvar för bland annat kvalitets- och produktionsutveckling, kommer här till stor användning. Jag kan hela kedjan, vilket är nödvändigt som teamledare.”

Stimulerande arbetsmiljön
”Jag trivs fantastiskt bra i denna entreprenörsmiljö med ägare som tror på våra idéer och som ger oss stor frihet att göra Bendiro till en helt unik leverantör inom rullformning. Här finns en öppenhet och vilja att lära ut och ge varje medarbetare möjlighet att utvecklas, vilket gör att organisationen håller jämn takt med övriga investeringar. Det är att tänka hållbart.”

Privacy Settings
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse när du använder vår webbplats. Om du använder våra tjänster via en webbläsare kan du begränsa, blockera eller ta bort cookies via dina webbläsarinställningar. Vi använder också innehåll och skript från tredje part som kan använda spårningsteknik. Du kan selektivt ge ditt samtycke nedan för att tillåta sådana tredjepartsinbäddningar. För fullständig information om de cookies vi använder, data vi samlar in och hur vi bearbetar dem, se vår Personuppgifter
Youtube
Jag godkänner - Youtube
Vimeo
Jag godkänner - Vimeo
Google Maps
Jag godkänner - Google
Spotify
Jag godkänner - Spotify
Sound Cloud
Jag godkänner - Sound