sv
sv
contact us

Grow with Bendiro

Tobias Johansson – Från maskinoperatör till teknikchef
Han är troligtvis en av de mest erfarna och kompetenta rullformningstekniker som finns i Skandinavien. Det han inte kan om rullformning är inte värt att veta, det han inte vet tar han reda på. Med all sin kunskap och nyfikenhet har Tobias gjort en fantastisk resa här hos oss på Bendiro och är idag en viktig nyckelperson och förebild för både gamla och nya medarbetare.

Tobias Johansson

”Min resa på Bendiro började 1994 då jag anställdes som maskinoperatör. Jag har alltid varit nyfiken och engagerad i det jag gör, så jag försökte lära mig så mycket som möjligt om de maskiner vi hade. Blev snart teamledare för ett skift och efter att successivt ha lärt mig alla, vid det tillfället 17, maskinerna under ett antal år fick jag börja jobba som produktionstekniker. I denna roll handlade det om att optimera profilers tvärsnitt och maskinernas produktivitet och hastighet. Efter några år kom frågan om jag kunde tänka mig att gå över till konstruktionsavdelningen och börja att konstruera, vilket jag tackade ja till.”

Arbete och utbildning

Parallellt med sitt arbete i produktionen gick Tobias diverse utbildningar inom AutoCad, SolidWorks och UBECOs rullformingsprogram.

”Som rullformningskonstruktör måste man, utöver kunskap kring alla maskiner, också förstå hur profilerna ritas och konstrueras. Eftersom jag arbetat med allt från konstruktion och inkörning av nya profiler till programmering av hålmönster till våra pressar och stansbord, har jag en helhetsbild kring vad som går och inte går att genomföra. Jag kan i denna roll vara ett bra stöd bland annat för våra säljare.”

Allt går att förbättra

”Min drivkraft är att jag alltid funderar på hur saker och ting ska kunna göras bättre. Jag har ett lösningsorienterat tänk. Det som kan verka omöjligt ser jag som en möjlighet till att bevisa motsatsen. Oavsett hur bra vi är, finns det alltid saker som kan bli bättre och effektivare. Den drivkraften tror jag alla vi på Bendiro har. Vi vill hela tiden utvecklas inom alla områden. När våra kunder väljer oss ska de känna sig trygga med att vi verkligen är experter och innovatörer inom rullformning. Att vi alltid försöker erbjuda en så bra produktlösning som möjligt, ibland på ett sätt som kanske inte är det mest givna, men alltid i syfte att få en optimal lösning vad gäller kvalitet, kvantitet och pris.”

Stor frihet och ansvar

”Anledningen till att jag stannat kvar så länge är att jag fått möjligheten att växa och utvecklas inom företaget, med både stort ansvar och frihet i min arbetsroll. Mina chefer och kollegor har supportat mig i alla lägen. Jag tycker också det är väldigt stimulerande att få möjlighet att ha nära kontakt med våra kunder under hela processen.”

En kraftfull men hållbar tillväxt

”Kanske har senaste åren ändå varit allra roligast i och med att ägarna visat vilja att verkligen satsa på vår verksamhet och att vi har en vd som driver detta på ett tydligt och bra sätt, där alla delar följer med. Vi utvecklas tekniskt, kapacitetsmässigt och med stor hänsyn till både den yttre och inre miljön. Ett hållbart sätt att växa på”.

En nyckelperson i vår utvecklingsresa

Idag är Tobias teknikchef och ingår i vår ledningsgrupp.
Han är och har varit en nyckelperson under den intensiva utvecklingsresa som vi på Bendiro gjort senaste åren, då han ansvarat för planeringen av vår produktionslayout och varit tongivare vid och projektledare för upphandling och installation av nya maskiner. Han har också en viktig roll i att utbilda och lära upp våra medarbetare i produktionen.

Väx med Bendiro! 

Tobias avslutar med följande tips:

”För den som vill och är intresserad finns alla möjligheter att som medarbetare växa här på Bendiro. Det är ett otroligt omväxlande jobb, där varje ny profil är unik och kunderna kommer från ett brett spektrum av branscher. Vår resa kommer garanterat att fortsätta och jag kan verkligen rekommendera att söka tjänster hos oss när tillfälle dyker upp.”

Bli en i teamet
Privacy Settings
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse när du använder vår webbplats. Om du använder våra tjänster via en webbläsare kan du begränsa, blockera eller ta bort cookies via dina webbläsarinställningar. Vi använder också innehåll och skript från tredje part som kan använda spårningsteknik. Du kan selektivt ge ditt samtycke nedan för att tillåta sådana tredjepartsinbäddningar. För fullständig information om de cookies vi använder, data vi samlar in och hur vi bearbetar dem, se vår Personuppgifter
Youtube
Jag godkänner - Youtube
Vimeo
Jag godkänner - Vimeo
Google Maps
Jag godkänner - Google
Spotify
Jag godkänner - Spotify
Sound Cloud
Jag godkänner - Sound