sv
sv
contact us
News

Ny rullformningslinje för ökad kapacitet

En helt ny rullformningslinje har installerats och körs nu för fullt här på Bendiro. Maskinlinjen är ytterligare ett steg i vår utvecklingsresa och gör att vi kan erbjuda våra kunder ännu större tillverkningskapacitet…

Tobias Johansson, Teknikchef och projektledare för det nya maskinprojektet
”Denna gång har vi valt en lite annorlunda lösning än de vi har i befintliga maskinlinjer. Vi vill hela tiden utvecklas, testa ny teknik för att skapa möjligheter till alltmer avancerade stansmönster och profilformer, enligt de önskemål vi ser blir allt vanligare hos våra kunder. Maskinen kan köras i högre hastighet och med högre precision. I maskinen kan vi köra öppna profiler med alla tänkbara tvärsnitt i godstjocklek från 0,5 till 3 mm. Våra kunder ska hela tiden känna att vi är på tå och kan erbjuda så optimala tillverkningslösningar som möjligt vad gäller både volym och kvalitet.”

Rätt profiler i rätt maskin
”Den nya maskinen ger oss bästa tänkbara förutsättningar till kapacitetsökning. Vi kan nu öka volymgenomströmningen av profiler i produktionen genom att köra ”rätt” profiler i rätt maskin. Detta tack vare en genomtänkt mix av olika rullformningslinjer med olika grad och möjligheter till integrerade operationer.”

Kort inkörningsprocess
”Som teknikchef och projektledare för detta maskinprojekt är jag otroligt imponerad över hur snabbt vi kom igång med den nya maskinen. Allt har, i stort sett, gått enligt tidsplan trots vissa logistiska störningar på grund av Covid-effekter. Tillsammans med våra leverantörer har vi gjort ett noggrant förarbete som gjorde att inkörningsprocessen blev ovanligt kort. Det har helt enkelt fungerat från allra första början.”

Ytterligare maskinlinje på väg in
”Den nya maskinen bidrog till att vi kunde notera ett all time high resultat i vår produktionskapacitet i början av året. Ett rekord som vi tror oss snart kunna toppa. Faktum är att vi är så nöjda med den nya maskinlinjen att vi redan beställt en tvillingvariant som beräknas vara på plats och igång under hösten.”

Investeringar i helheten
”Det är en otroligt spännande resa vi gör nu på Bendiro, dels vad gäller teknikutveckling men också satsningen på vår arbetsmiljö i form av investeringar i belysning, personalutrymmen, ventilation och nya värmesystem. Det är en helhet som definitivt lyfter hela företaget och gör Bendiro till en riktigt rolig och intressant arbetsplats.”

Tobias Johansson
Tobias Johansson, Teknikchef och projektledare för det nya maskinprojektet

Tobias är troligtvis en av de mest erfarna och kompetenta rullformningstekniker som finns i Skandinavien. Det han inte kan om rullformning är inte värt att veta, det han inte vet tar han reda på. Med all sin kunskap och nyfikenhet är han en viktig nyckelperson i vår tillväxt här på Bendiro.

Privacy Settings
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse när du använder vår webbplats. Om du använder våra tjänster via en webbläsare kan du begränsa, blockera eller ta bort cookies via dina webbläsarinställningar. Vi använder också innehåll och skript från tredje part som kan använda spårningsteknik. Du kan selektivt ge ditt samtycke nedan för att tillåta sådana tredjepartsinbäddningar. För fullständig information om de cookies vi använder, data vi samlar in och hur vi bearbetar dem, se vår Personuppgifter
Youtube
Jag godkänner - Youtube
Vimeo
Jag godkänner - Vimeo
Google Maps
Jag godkänner - Google
Spotify
Jag godkänner - Spotify
Sound Cloud
Jag godkänner - Sound