sv
sv
contact us
News

Ny rullformningsmaskin

Under sommaren har vi fortsatt vår investerings- och automationsresa och installerat ytterligare ett nytt valsverk. Nummer 27 i ordningen.
Vi ökar därmed kapaciteten ytterligare och stärker oss som en av Europas modernaste rullformningsanläggningar.

Snabb installation, full automation

Det nya valsverket är det tredje från samma leverantör och som nu står på rad i vår produktionshall, tillsammans med vår intrimningsmaskin där vi testkör profilerna innan de går ”skarpt” i respektive maskinlinje.

Niklas Alfredsson, Team Leader på Bendiro
”Eftersom detta valsverk i stort sett är en kopia av våra två senast inköpta maskiner, kunde vi på bara några veckor vara i full gång med den nya produktionslinjen. Den snabba igångsättningen av maskinen har gjort att vi sluppit längre avbrott i produktionen och därmed kunnat producera som vanligt. Skillnaden mellan valsverk 27 och våra övriga maskiner, är att vi nu har en fullautomatiserad linje som även bleckar och packar profilerna.”

Satsning på ergonomi

”En viktig målsättning i vår investeringsplan är att även öka säkerheten och ergonomin i produktionen. Genom ökad automation slipper vi en hel del tunga moment runt processerna. Vi har nu också skaffat en eldriven transportör som gör att vi slipper dra den ca 800 kg tunga vagnen med färdiga profiler som kommit ut och packats i maskinlinjen.”

Hans Gustafson, Marknadschef på Bendiro
”Det har varit intensiva år där Bendiro, enligt plan, utvecklats till att bli en av Europas modernaste rullformningsanläggningar. Vi har aldrig haft ambitionen att bli störst, däremot att kunna erbjuda våra kunder en modern och effektiv produktion i kombination med ett personligt bemötande och genuint engagemang från start till leverans. Det är så vi vill att vårt varumärke både ska uppfattas och upplevas. Vi kommer nu fortsätta att investera och utveckla vår anläggning på olika sätt i nära samarbete med våra kunder.”

Privacy Settings
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse när du använder vår webbplats. Om du använder våra tjänster via en webbläsare kan du begränsa, blockera eller ta bort cookies via dina webbläsarinställningar. Vi använder också innehåll och skript från tredje part som kan använda spårningsteknik. Du kan selektivt ge ditt samtycke nedan för att tillåta sådana tredjepartsinbäddningar. För fullständig information om de cookies vi använder, data vi samlar in och hur vi bearbetar dem, se vår Personuppgifter
Youtube
Jag godkänner - Youtube
Vimeo
Jag godkänner - Vimeo
Google Maps
Jag godkänner - Google
Spotify
Jag godkänner - Spotify
Sound Cloud
Jag godkänner - Sound